Radionice i predavanja


PRIJAVE DO 6.5.2024., a radionice počinju 8.5.2024.

Kabinet Rika-Edukacijska rehabilitatorica https://www.rikaedukacijskarehabilitatorica.com/ otvora prijave za ciklus radionica „Rastimo zajedno Plus“.
Radionice se provede s roditeljima djece s teškoćama, ali mogu se javiti i roditelji djece s razvojnim rizicima ili odstupanjima u razvoju.
Radionice su BESPLATNE. Provodit će se na lokaciji  Varaždinska Cesta 12/1, Sesvete. Prijave su do 6.5.2024. Više o radionicama i načinu prijave možete pogledati u letku i brošuri.

                 
Prosljeđujemo poziv Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ na Tribinu pod nazivom „Nesretni roditelji, sretna djeca – je li to moguće?, , koja će se održati 25. ožujka 2024. godine s početkom u 18,00 sati putem You tube kanala. Tribinu će voditi mr. sc. Lucija Sabljić, dipl. socijalna pedagoginja. Molimo da se prijavite putem elektronske pošte na adresu: andreja.radic@stampar.hr.

   Udruga ASK i SUZAH organiziraju konferenciju na temu “Autizam i mentalno zdravlje“.
Druga po redu konferencija se ove godine fokusira na ključne izazove koji utječu na mentalno zdravlje negovorećih autističnih osoba, autističnih učenika u redovnim razredima, te istražuje strategije i učinkovite interdisciplinarne podrške i pristupe adresiranju psihijatrijskih i psihoterapijskih pitanja mentalnog zdravlja.
 
Konferencija će obuhvatiti sljedeće teme:
– Osobno iskustvo s izazovima mentalnog zdravlja u negovorećih autističnih osoba
– Autistična anksioznost
– Kako podržati mentalno zdravlje autističnih učenika u redovitom obrazovnom sustavu
– Domaća i inozemna iskustva s interdisciplinarnim pristupom mentalnom zdravlju autističnih osoba
 
Više o konferenciji na https://mentalnozdravlje.atipicni.hr/SUZAH (Savez udruga za autizam Hrvatske)
Novi ciklus BESPLATNIH online edukacija na temu autizma u ožujku.
Prijave preko web stranice Saveza  https://www.autizam-suzah.hr/edukacije/

    


HURID, CIKLUS RADIONICA RASTIMO ZAJEDNO PLUS od 13.3.2024.

Dragi roditelji,
s veseljem vas pozivamo na uključivanje u ciklus radionica Rastimo zajedno Plus!
Ciklus od 11 radionica ćemo održati uživo tijekom 11 srijeda od 9:30 do 11:30 sati u HURID-ovom prostoru na adresi Masarykova 22, a prvi termin će biti 13. ožujka 2024.
Javite nam se na ivana.lukicevic@hurid.hrPREDSTAVLJANJE INICIJALNE KONFERENCIJE “OSNAŽIVANJEM DANAS DO INKLUZIVNOG ODGOJA I OBRAZOVANJA SUTRA” 29.2.2024.
RADIONICA “Poticanje socijalne komunikacije”

Poštovani stručnjaci i roditelji,
29. veljače 2024. (četvrtak) ćemo online održati inicijalnu konferenciju te radionicu “Poticanje socijalne komunikacije” od 13 do 15 sati.
Ove aktivnosti dio su projekta “Osnaživanjem danas do inkluzivnog odgoja i obrazovanja sutra”, koji se provodi uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u partnerstvu s tri dječja vrtića i jednom županijom.
U pozivnici je navedeno više detalja, a prijaviti se možete putem sljedeće poveznice
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfOAwF44YKJ1yArvW606Na6KBt6mdMXiWUplc-TlLV4LTWa0w/viewform


TJEDAN PSIHOLOGIJE, PREDAVANJE "Zašto je roditeljima djece s teškoćama u razvoju važna podrška?" 20.2.2024.

U okviru ovogodišnjeg Tjedna psihologije 20.2.2024. u 17 sati će se održati online predavanje "Zašto je roditeljima djece s teškoćama u razvoju važna podrška?" 
Predavačica je dr. sc. Marina Grubić, psihologinja na Odjelu pedijatrije KBC Zagreb, suautorica i edukatorica programa radionica s roditeljima djece s teškoćama u razvoju Rastimo zajedno Plus. Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se registrirati ovdje: https://us02web.zoom.us/.../tZUlc-2grz8rHdzL...
Predavanje je namijenjeno roditeljima, stručnjacima i svim drugim zainteresiranim osobama za temu podrške roditeljima djece s teškoćama u razvoju.


HURID, MARTE MEO SAVJETOVANJE od 31.1.2024.

TJEDAN PSIHOLOGIJE, PREDAVANJE "Zašto je roditeljima djece s teškoćama u razvoju važna podrška?" 20.2.2024.
U okviru ovogodišnjeg Tjedna psihologije 20.2.2024. u 17 sati će se održati online predavanje "Zašto je roditeljima djece s teškoćama u razvoju važna podrška?" 
Predavačica je dr. sc. Marina Grubić, psihologinja na Odjelu pedijatrije KBC Zagreb, suautorica i edukatorica programa radionica s roditeljima djece s teškoćama u razvoju Rastimo zajedno Plus. Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se registrirati ovdje: https://us02web.zoom.us/.../tZUlc-2grz8rHdzL...
Predavanje je namijenjeno roditeljima, stručnjacima i svim drugim zainteresiranim osobama za temu podrške roditeljima djece s teškoćama u razvoju.


Snimka predavanja
https://m.youtube.com/watch?v=7DRSN5wBoF0&t=2183s&fbclid=IwAR3tRLfQaSv1IwzX4MnlFedvZr1xBh8r9i40zmqJWmW1so04P4y5gnQOfWU


Prosljeđujemo vam poziv Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ na Tribinu pod nazivom „Ah, ta komunikacija!“ koja će se održati 26. veljače 2024. godine s početkom u 18,00 sati putem You tube kanala.
Tribinu će voditi mr. sc. Snježana Šalamon, dipl. socijalna radnica.

Tribinu „Tko više treba ekrane - djeca ili roditelj?,
možete pratiti online u srijedu, 31. siječnja 2024. godine, s početkom u 18 sati,
putem službenog YouTube kanala NZZJZ-a „Dr. Andrija Štampar“.
 
Vodit će je mr. Andreja Radić, dipl. socijalna radnica.
 
Molimo da se prijavite putem elektronske pošte na adresu: andreja.radic@stampar.hr.
 


Poštovani roditelji,
 
Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu – HURID organizira besplatno online MARTE MEO savjetovanje.

Marte Meo je metoda prirodne podrške komunikaciji odnosno poticanja komunikacije osoba koje imaju komunikacijske teškoće. Marte Meo rješenje nalazi u strategijama  koje roditelji primjenjuju prilagođavajući se djetetovim komunikacijskim mogućnostima, a više o Marte Meu možete pronaći na stranicama https://zaklada.icf.hr/vijesti/ (dostupne su snimke iz ranijih projekata) ili putem  hurid@hurid.hr gdje se možete i prijaviti za savjetovanje.

       
Tribinu „NITKO ME NE VIDI – usamljenost i izoliranost kod mladih“,
možete pratiti online u srijedu, 31. svibnja 2023. godine, s početkom u 18 sati,
putem službenog YouTube kanala NZZJZ-a „Dr. Andrija Štampar“.
 
Vodit će je mr. sc. Lucija Sabljić, dipl. socijalna pedagoginja.
 
Molimo da se prijavite putem elektronske pošte na adresu: andreja.radic@stampar.hr


      Prosljeđujemo vam poziv na predavanje: Stvaranje sigurnog i zdravog digitalnog okruženja za djecu: postavljanje pravila i granica
Za prisustvovanje na predavanju potrebno se prijaviti unaprijed preko obrasca na linku (https://forms.gle/tafb4p2kHLevfk576 ). Prijaviti se možete do 02. 05. 2023. do 12:00 sati.


Tribinu pod nazivom „Generacija X, Y, Z... i kako se snaći u odgoju?“ Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ „Dr. Andrija Štampar“, održati će se 27. veljače 2023. godine s početkom u 18,00 sati putem You tube kanala.

Tribina Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ pod nazivom „Roditelj sam – pomozite!“, održati će se 30. siječnja 2023. godine s početkom u 18,00 sati putem You tube kanala.Novi ciklus radionica osnaživanja za roditelje djece s teškoćama u razvoju u organizaciji HURID-a počinje 1. veljače 2023. godine.
Radionice su besplatne, a osigurano je i čuvanje djece za vrijeme trajanja radionica.
Zainteresirani se mogu javiti na e-mail: sanja@rastimozajedno.hrPoštovani roditelji,

        dostavljamo vam poziv Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ na Tribinu pod nazivom „Obitelj, obiteljske tajne i savezi“, koja će se održati 31. ožujka 2022. godine s početkom u 18,00 sati putem You tube kanala.Radionice osnaživanja za roditelje djece s teškoćama u razvoju u organizaciji HURID-a održavat će se od ožujka do svibnja 2022. godine.
Radionice su besplatne i osigurano je čuvanje djece za vrijeme održavanja radionica.
Zainteresirani se mogu javiti na e-mail: ana-marija.bohacek@erf.unizg.hr
Pozivamo vas na aktivno sudjelovanje na tribini „Sram i sramežljivost-što ćemo sad?“ koja će se održati 26. siječnja 2022. godine u 18 sati putem You tube kanala.

Tribinu organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Gradskim uredom za obrazovanje, sport i mlade.

Sve zainteresirane molimo da se prijave na e-mail: andreja.radic@stampar.hr
Poziv na Tribinu Ovisnost o internetu - istina ili mit, u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i Gradskog ureda za zdravstvo


© 2024 Vrtić Leptir. Sva prava pridržana.